Receptet
Ni har väntat och väntat fick jag läsa, men äntligen va! Här kommer mitt Sirapskakrecept och den lyder såhär:
Stina TIPS:
1. Du måste vara på glatt humör, må bra, le till allting.
2. Sätt på dig ett förkläde för bästa möjliga hygien.
3. BÖRJA BAKA!
Stina TIPS:
1. Du måste vara på glatt humör, må bra, le till allting.
2. Sätt på dig ett förkläde för bästa möjliga hygien.
3. BÖRJA BAKA!
Du behöver:
- 200 g smör eller margarin (smör är godast!)
- 1 3/4 dl socker
- 1 msk sirap
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk vaniljsocker
- 5 dl vetemjöl
Gör så här:
Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör matfett och socker till en jämn smet, gärna med elvisp. Tillsätt sirap, bakpulver och vaniljsocker och blanda till en jämn smet.
Tillsätt vetemjölet och kör med elvispen tills smeten "kladdar ihop sig" till mindre små bollar. Tryck ihop degen till en klump och dela den i fyra delar.
Rulla ut varje del till längder, ca 40 cm och lägg dem på plåtar med visst mellanrum eftersom degen kommer flyta ut vid gräddning.
Grädda mitt i ugnen 175 grader i ca 18 minuter.
Låt svalna ett par minuter på plåten innan du skär dem i sneda bitar. Låt dem sedan svalna helt och lägg sedan i burkar med tätslutande lock.
Ni måste lyckas!
Kramar
Kommentarer
Trackback