Onsdag

Aja, kan ju inte låta bli att kika in hit och skriva en liten hälsning till er. Hur mår ni idag? Själv mår jag ok, har just ätit en skål med fruktsallad. Jag var i skolan idag och det var jättetrevligt, på Psykologilektionen bjöd vår jätteduktiga lärare Jeanette på en riktigt god fika. En megastor kanelbulle och ett varsin mugg kaffe. Det var mysigt att sitta där och bara äta. Och magen höll sig tyst också, vilket gjorde mig på topphumör. Men efter sisådär en halvtimma efter att lektionen var slut så började det kurra. Det är bara så pinsamt och ett minus för mig eftersom Gloria har maginfluensa och sitter hemma istället. Annars brukar hon trösta och stötta mig. Men idag så var det bara Tilda som jag kunde umgås med. Hon gav mig några elaka kommentarer då och då men det var endå ok. Jag sa till henne att hon kunde gå. Sedan påstod hon att mina strumpor luktade lite illa men vet ni jag tog inte åt mig kära ni! Eftersom det egentligen inte var mitt fel, det hade ju gått hål i mina kära kängor.

Tänkte att imorgon ska jag förbi stan och se efter om det finns andra kängor eller skor jag kan falla för.

Men nu.. till sängen. Godnatt och dröm så sött!


Hej och hallå

Hej och hallå efter en lång lång paus från min kära blogg. Jag älskar min blogg, bara min blogg. Den är så speciell, och jag har jättefina läsare. Ni betyder jättemycket för mig. Det var ett tag sedan tjejen Bianca besökte mig här, och skrev någon kommentar, men jag ser att hon är tillbaka igen. Vad händer flickan? Saknat dig.

De senaste veckorna har jag öst på med läkarbesök för magen. Jag har något på 14 olika mediciner att pröva, alla är de nya, och jag hoppas verkligen att någon hjälper mot magonten jag lider med varje dag, timme och minut. Just nu känns det som om magen bara koagulerar. Det snurrar och vräker. Men snart blir det bra, lovar jag dig kära mage. Stå bara ut med det här något till. Jag är ensam hemma idag, mamma pappa och lillasyster Astrid är och hälsar på hos Morfar & farfar. Jag kunde inte följa med eftersom jag var liggande på sängen hela dagarna. Och skolan har jag inte heller varit på ett tag nu. Men imorgon ska jag dit och se till att jag hänger med i plugget. Mejlade i allafall min lärare och hon sa att hon förstod mig.

Nej nu måste jag på toaletten igen, det händer någonting i magen!


Minns ni?


Måndag

Hej på er. Hur mår ni idag? Själv är jag helt slut, efter en långlång skoldag. Idag spenderade jag dagen hemma hos Gloria, eftersom jag hade glömt mina hemnycklar här hemma. Så vi hade rätt kul, åt en god lunch tillsamans, hennes mamma är så god människa, hon hade lagat morotsoppa endast för min skull. Jag blev lycklig! Vi pluggade också en massor, så nu har jag inte längre en hög med läxor som väntar. Skön känsla.

När vi satt och åt luch tillsamans med Glorias familj, så fick jag plötsligt jätteont i magen, hela magen snurrade och jag kunde inte längre sitta kvar, så jag ursäktade mig snabbt och gick in till toaletten. Efter 45min så var jag klar. Men gissa vad som hände då? Toapappret hade tagit slut, och det var bara en jätteliten bit kvar åt mig. Ropade efter Gloria och sa som det var. Men jag kunde ju inte gå upp från själva toaletten eftersom golvet skulle kladdas ner med....


Men det gick i allafall bra, tror jag.. Glorias lillasyster fick komma in med nytt toapapper.

Äventyr.....

kramar


Söndagsslö

Hej på er.

Idag var jag och Gloria hemma hos Elenor! Vi satt framför brasan och ihjälpluggade inför morgondagens Psykologi prov. Det var rätt trevligt med sällskap! Hade inte ett tugg ont i magen, men fötterna var iskalla så det var skönt att få sitta framför elden och värma de. Elenor går i en kurs just nu, där man lär sig massera och göra pedikyr (fotnaglar), så hon bjöd på en sådan, fast bara rensning ej sådandär som andra tjejen går och gör (som blondinbella). Nej jag tar inget sådant. Jag bad henne måla de i lila och blå! Det blev jättefint och gud så glad jag blev jättegla blev jag.Helt pengarfritt.
Nu ska jag dricka min varma kvällsmjölk och läsa mig till sömns.

Godnatt.


Läsarfrågor

Jag mår bättre nu. Fick komma ut, tvätta mig städa upp rummet, och mamma bad om förlåtelse för det hon gjorde mot mig. Nu känns det mycket bättre.. och hon sa att jag fick sitta uppe till tolv ikväll som en liten tröst för mig! Tack kära mamma. Hon låste upp min dörr, och i handen bar hon en djup tallrik soppa. Jag hade nästan somnat.. men soppan räddade mig. Nu över till rubriken längst upp..LÄSARFRÅGOR. Jag får varje dag frågor, om allt möjligt, så jag tänkte att eftersom jag får sitta uppe lite idag så svarar jag på några av era frågor nu! Här kommer några:


Hur gammal är du?: 17år gammal är jag!

När startade du din blogg?: Vid 15års ålder.

Vad är din favoritfärg?: Lila

Hur kan du våga skriva om allt möjligt, och speciellt mycket om toaletter?: Jag skriver det jag känner, och gömmer inte någonting för er det känns liksom bra när jag skriver om allt möjligt. Eller vad tycker ni?

Vad tycker du om Blondinbella.se?: Inte direkt intressant blogg, och ingenting för mig.

Behandlar din mamma dig dåligt och varför?: Nej, min mamma är en arg person och jag förstår henne hon är ganska annars snäll, lagar god mat åt oss (inte så ofta, men när hon väl gör det så blir det gott).

Blir du mobbad?: Kanske..men jag bryr mig inte faktiskt. Blir inte ledsen heller, utan ler mot de, då springer de ifrån mig.

Är du svensk?:Jag är svensk!

Äter du griskött?: Ja, alla slags kött. All kött är gott.

Gillar du mat jättemycket Stina?: Japp, jag älskar mat. Mat är livet.

Brukar du fisa mycket? : En hel del, jag har ju berättat det för er!

Vad är ditt bästa sminktips?: Ingen smink- är mitt sminktips! Bara sirapskräm

Vad ska du bli senare i din framtid?: En kock!

Du har skrivit ibland, att du blir dåligt behandlad av lärare och elever i din skola, så jag undrar, vilken skola går du i, och är det en gymnasieskola?: Japp jag går på gymnasiet, 2a året. Min skola är fantastisk Ellenkey Gymnasiet.

Hur kan du läsa när du sitter på toaletten?: Hm, jag läser i toaletten JA! Det är rätt trevlig stämning, att få tömma magen och samtidigt läsa någonting är bra!!

Sista frågan: Gillar du majs?: All slags grönsaker äter jag upp glupskt!



Kul var det att svara på era bra frågor!

Kram

Lördag inlåst

Hej allihopa!

Sitter inlåst i mitt rum här. Utan mat och toalett. Blir så besviken på mig själv ibland. Jo såhär var det, jag kom hem från fikat och var toanödig. Kastade av mig skorna, jackan och väskan på golvet. Men i toaletten satt Astrid. Jag väntade och väntade och plötsligt fick jag världens ont. Kunde inte hålla mig längre så jag bajsade igenom byxorna, på golvet. Mamma kom rasande och skrikande "VAD HAR DU GJORT" och "VARFÖR GUD, VARFÖR FICK JAG EN SÅDAN HANDIKAPPAD DOTTER, HJÄLP MIG GODE GUD" och drog mig in i mitt rum låste in mig. Och här sitter jag nu, gråter, hungrig, sårad bajsat på mig, till och med kissat på mig. Hela rummet är förstört. Ingen gillar mig, jag är hatad av alla.

Gud vad jag gråter. Det bildas en flod av mina tårar snart. Är så otroligt hungrig. Det enda som finns är en gammal banan här i rummet.

Nu tror jag att mamma öppnar åt mig om jag bankar på dörren, jättehårt.

Mystiker


Rätt svar

Fula Betty är rätt svar.



Idag är jag verkligen en skoltrött Stinablue. Och magen skriker som bara den! Idag hade jag ett långt möte med min lärare Margret, och magen bara lät och lät, det var så pinsamt. Hon såg på mig och sa "Ni har väl mat där hemma?, annars kan jag bjuda ut dig på lunch idag." OCH SOM JAG SKÄMDES! sedan sa hon "Okej Stina kära, men du måste söka läkare och veta vad felet är, såhär kan du inte leva" Jag kunde inte sitta kvar för jag behövde en toalett, sprang ut ur klassrummet in till toaletten, och satt där i några kvart. När jag kom ut så hade Margret gått hem och släckt lampan. Jag skämdes.

Nu ska jag läsa mig en godnattsaga och sova måtro.
p.s måste be Margret om ursäkt imorgon.

Kramar

Nöje: Lek

Här kommer veckans lek, du ska gissa vem den här unga damen försöker härma:



Ledtråd: Hon på bilden har längre hår än själva personen.



Gissa gärna, skriv en kommentar, jag avslöjar vem det var imorgon...

Onsdag

Godkväll på er.
Idag när jag var i skolan så träffade jag den där fantastiske Olle, ni vet han jag berättade om tidigare. Så fin. Han stod och väntade på sin taxi, klädd i skjorta och kavaj. Jag var i närheten av att svimma men Gloria hjälpte mig. Han kom fram till mig och hade ett stort leénde på munnen, pratade så fint. Jag smälte. Han är otroligt snygg, så snygg. Hade så ont i magen idag att jag fick gå hem efter någon lektion. Jag missade det bästa av allt ju, man skulle få fika under Religionslektionen, kakor och saft. Jag missade det. Min lärare tvingade mig att gå hem eftersom hon såg hur jag mådde, först vägrade jag (för fikat) men sedan gick jag hemåt..och det var ju tur jag träffade Olle.



Sovdags

Ja, nu är det sovdags efter en lång stund på toaletten, läste ut alla böckerna jag köpte förra gången, spana in gamlare inlägg. Godnatt på er.


Hemmatisdag

Hej allihopa!

Jag har precis kommit ut från duschen efter 2 och en halvtimmes långt bad. Hade en avslappningstund. En väldigt lång! Placerade ljus lite runt i badrummet, släckte av lampan och bara låg där. Jag råkade somna för en kvart men väcktes av mammas gnäll.

Idag var jag hemma från skolan eftersom magen värkte så! Sjukanmälde mig och fortsatte min vackra sömn. Jag åt lunch hemma med pappa, det var väldigt trevligt. Och nu ska jag faktiskt ta en kall morot ur kylen.

Kram, skriver sen.

måndag

Hej på er.

Kul att ni gillade mina nya rosa underbara skor jag fick av morbror. Fick en massa mejl istället för kommentarer. Så glad man blir. Idag har det varit en riktig skoldag. Jag hade jätteont i magen, gick runt och släppte när ingen såg på eller hörde. Det känndes så pinsamt, men jag vill ju inte gå runt med ont. Trodde inte att det var sant när det var rast, och äntligen fick man gå på toalett. Gloria tröstade mig när jag kom ut varje gång från toaletten gråtande. Tack tösen, du gör mig glad varje dag. I alla fall, efter skolan så kom jag hem och då hade morbror Karl-Oscar lagat en god soppa, champinjonsoppa. Och ni kan inte tänka er hur god den var. Åt 3 portioner. Han blev glad när jag sa att den var den godaste soppan någonsin.


Har så ont i huvudet måste nog vila från allt pluggande. Men bloggen kommer jag uppdatera varje dag! Er glömmer jag inte, inte.

Nu måste jag iväg och slänga soporna, huset faller snart.
Kramkram


Söndagen

Godnattens!

Söndagar är en sådan dag man bara kan vara hemma eller gå ut på promenad, och idag var jag på en promenad med kära morbror Karl-oscar. Det är så skönt med promenader, man kan bara slappna av och inte tänka på något, låta tankarna flöda, och benen bara trampa sig fram i sköna snön. Vi plockade bär, gick en lång lång promenad tillsamans. Det var jättekul. Imorgon så kommer morbrors sambo till oss också, Yvonne. En trevlig tös hon med.

Morbror hade köpt jättefina skor åt mig, verkligen balla! Ett par rosa. Skulle passa perfekt med ett par Blåå byxor. Wow. Jättefint. Idag har min kära mage varit lugn, ingenting låter, och ingenting gör ont. Så bra och skönt. Just nu sitter jag och smaskar i mig frukt och bär. Så himla gott. Jag älskar frukt och bär precis som ni gillar godis.

Aj oj..nu måste jag snabbt borsta och sova annars kommer mamma med krukan.


Världens ballaste.

Kram


Fredag äntligen är du här.

Ja! Äntligen fredag. Äta mat, mat, mat. Idag efter skolan så åkte jag och Gloria till stan och käkade god mat. Sen skulle jag hem och städa och Gloria ville följa med. Vi hjälptes åt att städa och just nu ser det väldigt fräscht ut. När vi satt i köket så ringde det på dörren. Och kan gissa vem det var! Morbror Karl-Oscar. Blev så glad. Han är här och hälsar på. Han hade med sig massa god mat, bland annat räkor. Gud så gott. Bara för mig. För min skull!! Men sista gången jag åt räkor så spydde jag på kvällen när jag låg och sov. Utan att jag visste om det. När jag vaknade på morgonen så hade det torkat. Hmm, ska nog äta det till lunch och inte till middag så att jag spyr när jag är vaken istället!

Dagens lunch:


Fläskkaré med råstekt potatis och brunsås.


Magen

Igår innan jag skulle lägga mig så blev jag plötsligt jättesugen på något sött! Sött var det ända som gällde och jag hittade torkad frukt (plommon, aprikos, äpple m.m) och det såg ju så gott ut. Så jag kokade ihop en kopp thé och satte i mig frukt efter frukt. Nyttigt och bra tänkte jag. Men senare under natten skulle jag ångra alla dessa plommon vaknade vid tre och kände hur det kokade till i magen. Toa var allt jag tänkte då. (det händer mig ofta, har trånga magtarmar, och tuggar inte maten ordentligt.) Fy på mig. Måste se mig för lite mer, men det konstiga och speciella var nog att jag spydde och satt på toa samtidigt. Hade hela papperskorgen framför mig och baken satt på toalettstolen. Gud så jobbigt, mådde värsta, värsta dåligt.

Pippis tabletter hjälper nog inte. Men vi får nog vänta och se hur det blir eller hur?

Nu ska jag äta smarrig glass med fibrer, hallon & nötter.

Kram på er


Torsdag

Godafton!

Vad har ni gjort idag då? Varje torsdag brukar jag gå runt på akademibokhandeln och kolla efter om de fått in något nytt, jag läser ju om "barnets värld" och om "barnets lärande" så det är mycket sådant jag läser. Speciellt inom waldorf. Och idag så köpte jag 3 härliga böcker som var inkomna som nya, jag kände efter och då ville jag köpa alla tre. Den första är "Kunskapande metoder inom samhällsvetenskapen" av Bengt Gustavsson, det är alltså tredje upplagan. Den andra är sååå intressant att det inte är sant, skriven av läkepedagogen Rudolf steiner, min favorit. Jag har jättemånga böcker av honom. Jätteduktig. Den tredje och sista boken är "Barnets värld" handlar om pedagogik och uppfostran i förskoleåldern, det är en waldorfpedagogisk idébok för både hem &skola. Som sagt alla är lika intressanta och jag är jättenyfiken på alla tre. Gud så kul det ska bli att få läsa ut alla ikväll eller på toaletten!


Själv gick jag på en Waldorf förskola.

Stina svarar på frågor- lista

Hej på er, det här inlägget skrev jag för flera timmar sen, men det kom aldrig upp , det gick inte att posta det. Och nu är klockan 8 och jag måste sova. Men jag ska be mamma posta det när Blogg.se fungerar igen. Natti natti.

Hej Stinas läsare! Det här är Stina´s mamma. Jag är väldigt glad över att Stina har en hobby, att blogga och det glädjer mig att hon har flera läsare. Tack ska ni ha för att ni gör min dotter lycklig och hjälper henne. Hon behöver ert stöd, hon berättar alltid om hur trevliga ni är. Och just nu ligger hon och sover, hon bad mig posta inlägget åt henne. Och det tänker jag göra nu.

1. pratar du fortf. med personen du kysste senast? Aldrig gjort det.
2. har du sett din bästa vän gråta? Ja, vi är så pass nära vänner att vi sett varandra gråta. Gloria du är bara bra!
3. har du gråtit över en kille/tjej? Ja, massor med gånger.
4. har du fått någon komplimang idag? Ja, att jag har fina fötter. Blev glad
5. bor din mamma och pappa tillsammans? Ja, det gör de.
6. är du polare med grannarna? Ja, Sarah i allafall!
7. hur många förhållanden har du haft? Inget förhållande, men det är på gång..ni minns när jag berättade va?
8. gillar du någon just nu? JA! En förevigt.
9. senaste piercingen? Naveln men det var så smutsigt runt omkring så jag drog bort den.
10. vart åkte du sist du reste? Ukraina och käkade massa bär och soja.
11. gay? Nej Nej Nej Nej
12. har du däckat/spytt för du druckit? Jag är hälsosam. Dricker inte. Precis som en ängel.
13. vad har du för telefon? En Nokia 3310 den fungerar väl bra! Retas oftast för den men det går...
14. har du täckt någons hus med toa-papper? Wow det vore coolt, har aldrig gjort det.
15. suger det här? Nej det suger inte. En lista kan ju inte suga? Usch vilken fråga.
16. har du varit på stranden? Japp jätteskönt.
17. vem är din bästis? Gloria du betyder mycket. My Glory
18. vem träffar du mest av dina kompisar? Gloria, Ylva, Elenor och några till.
19. har du bra syn? För det mesta.
20. har du varit på ett party? Nej, jag kör på att vara hemma med familjen istället.
21. vilket är ditt favoritdjur? Hundar är jättesöta.
22. vilken är din favoritfärg? Blå och Lila jättefina färger.
23. har du varit utomlands? Ja det har jag!
24. har du sett din bästa vän naken? Ja, har inte du? Helt naturligt.
25. vilket är det bästa bröllop du varit på? Morbrors bröllop man fick en hel del mat! Pasta, Soja och mycket mer..
26. skulle dina föräldrar bli arga om du blev avstängd från skolan pga slagsmål? slåss inte.
27. var är dina syskon just nu ? Astrid sover, och Vivianne är gift och är hemma hos sig själv just nu.
29. vilken tid gick du upp imorse? Runt 05:35
31. vad står det i fjärde smset i din inkorg? "Du får krya på magen, Kära Stina."
33. vad har du för kläder på dig just nu? Ett lila linne och rosa trosshorts.
36. vad är det första du gör på morgonen? Tar en iskall dusch. Sedan på toaletten.
41. har du varit kär i en lärare? Hemligt. Faktiskt
43. önskar du dig något just nu? Att magen kunde sluta låta så ynkligt!
48. sminkar du dig? Nej, mitt smink är sirapsmask som jag har på ansiktet varje dag i 5min.
49. vill du dö? Nej livet är bra endå!!!!!
50. när du sitter och bajsar brukar du ha med dig en tidning/bok?: Det var inte så fint sagt (bajsa) du kunde ha formulerat om frågan, men vill du ha svar på frågan så säger jag JA! jag har en hög tidningar och böcker i toaletten. Alltid. Har byggt en bokhylla också. Kul va?

Wow vad snygg!

 Fy. Fy. Fy. Fy. Fy.

Vardagligt sagt

Hejhej.

Jag kunde inte somna något inatt, och jag skyller på skolan. Var så himla nervös och upprymd, låg bara där och tänkte. Men, man blir nog van igen. Och det är just det jag inte vill bli, jag är trött och orkar inte längre med all skola. Äsch, det fixar sig, skolan är ju viktig förstår ni kära ni. I allafall, det var jättetrevligt att träffa alla igen, Gloria, Jaqueline, Emma, Åsa, Ylva Annamaria och alla andra fina tjejer. Efter skolan så åkte jag Gloria& Annamaria på en god fika. Jag tog smörgåsmackor med varm choklad (med extra grädde i) det var hur gott som helst. Efter det så kilade jag och Gloria som ville följa med, till apoteket jag skulle prova att köpa dendär medicinen som Pippi tipsat mig om. Tog min första tablett idag och hoppas den hjälper något också, den gick på hela 359:-, när kassörskan sa "359:- tack" så var jag rent nära att svimma. Men skämdes så mycket, och var tvungen att betala. Sen bjöd Gloria på en hel påse godis, bara till mig. Som tröst, väldigt snällt, tack Glory.

Hade inte så mycket magont idag som tur var!, kunde klara mig eftersom jag fick god fika! Det gjorde mig på gott humör igen.

En glad Annamaria på fika (ser ni mina mums-mackor med?).


Receptet

Ni har väntat och väntat fick jag läsa, men äntligen va! Här kommer mitt Sirapskakrecept och den lyder såhär:


Stina TIPS:
1. Du måste vara på glatt humör, må bra, le till allting.
2. Sätt på dig ett förkläde för bästa möjliga hygien.
3. BÖRJA BAKA!

Du behöver:

  • 200 g smör eller margarin (smör är godast!)
  • 1 3/4 dl socker
  • 1 msk sirap
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl

Gör så här:

Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör matfett och socker till en jämn smet, gärna med elvisp. Tillsätt sirap, bakpulver och vaniljsocker och blanda till en jämn smet.

Tillsätt vetemjölet och kör med elvispen tills smeten "kladdar ihop sig" till mindre små bollar. Tryck ihop degen till en klump och dela den i fyra delar.

Rulla ut varje del till längder, ca 40 cm och lägg dem på plåtar med visst mellanrum eftersom degen kommer flyta ut vid gräddning.

Grädda mitt i ugnen 175 grader i ca 18 minuter.

Låt svalna ett par minuter på plåten innan du skär dem i sneda bitar. Låt dem sedan svalna helt och lägg sedan i burkar med tätslutande lock.


Ni måste lyckas!

Kramar


Vinnaren

Äntligen ute från toaletten..kunde inte blogga, men nu sitter jag här med vinnaren utlottad. Det blev en "Iris"- grattis på dig Iris. Hoppas du gillar priset...ett presentkort till ett värde av 300:-, på Trosshop.




Tack för er andra som deltog. Ni kanske vinner en annan gång.

Imorgon är det skolstart, så jag måste ju lägga mig nio som alla andra vardagar, önska mig ett lycka till jag är så nervöööööös.. livet är tråkigt och jag orkar inte med magen. Allting är trist. Bu!

Många kramar.


OK

Det är helt okej för mig om ni hellre vill skriva till mig genom epost(och inte kommentera under inlägg), jag accepterar det. Nu är det så att det är jättemånga tjejer som är med i min tävling och jag drar en vinnare strax ikväll. Om jag hinner så lottar jag ut vinnaren om tio minuter.


Tack tjejen, (Pippi) för all hjälp du giver mig. Jag är verkligen tacksam och som ett tack får du någonting hemligt på posten om 2dagar (förutom min tävling som håller på till ikväll) jag har ju redan postat det. Det får du se vad det blir. För er andra så, lycka till. Ni har också frågat mig ifall jag skulle kunna ha möjlighet att lägga ut fler bilder på mig, och svaret på den här frågan blir JA MEN inte just nu och inte heller framöver veckan..


Nej nu måste jag faktiskt ta en tripp till toaletten så vi hörs.

DAGENS RÄTT: Garlic chicken med rissallad.



Puss påer.


Tjohej

Då har jag nu varit på ett väldigt långt toalettbesök och suttit på toalettstolen en hel del tid, men, ÄNTLIGEN klar. Hade verkligen gasproduktioner och satt och sket en lång stund och när jag torkat klart och när jag väl står upp, spolat och allt och går ut från toaletten så hör jag mamma skrika åt mig: Stina du kommer genast tillbaka, vad är det du försöker visa? kom igen tvätta hela toaletten NU, annars blir det inte bra för dig förstår du. Och jag kan ingenting annat än lyda. Så nu efter en timma är jag helt klar med toaletten. Och eftersom jag missade mycket så hann jag inte heller äta, så nu sitter jag och äter hårdbröd, senap, ketchup & grädde. MUMS. Jag älskar!

Jag har fått massa brev, tips om magen och så av er. Och jag vill verkligen tacka er, men hur ska jag göra det. Jo genom en Tävling där alla ni har möjligheten. Möjligheten att vinna. Ett hemligt pris. Vad sägs? Bra va. Det enda ni behöver göra är att skriva nåt (vad som helst) under dethär inlägget.. jag vill speciellt tacka "Pippi", som är så god och ger mig en massa råd som verkligen hjälper. Tror jag i allafall. Och nu tipsar hon om en ny medicin "Evas stor utbud av ZomE" som sägs borde finnas på apoteket. Men hur mycket den kostar och så har jag ingen aning om. Ska fråga mamma om hon kan vara god och köpa den till mig då. Annars så gör jag det måste ju försöka åtminstonde. Hihi (hhii) Tack så jättemycket snälla rara Pippi. Du är verkligen underbar. Hoppas bara din väns brors flickväns mors tips fungerar.

Aj aj, måste snabbt äta upp all mat (verkligen snabbt) för annars börjar mamma skrika åt mig. Måste lägga mig! Vi hörs imorgon.

Kram.

 Märkligt..tänk att toaletter kan se olika ut överallt. Precis som dethär:







Vilken verkar värst? Hmm..

Min är i allafall den bästa av dem alla, eftersom det är Stinablue´s så är det en självklarhet.


Miniuppdatering

Hej, gud det var ju ett tag sedan jag besökte blogg.se. Jag har nämligen varit och åkt skidor och övernattat hos en gammal vän utanför Stockholm. Jag hade jättekul, vi satt uppe på kvällen, ungefär till klockan ett jag brukar ju aldrig få vara uppe så sent annars, man måste ju sova gott annars blir det inte så kul för då blir mamma arg. Vi åt i alla fall jättegod mat och det är ju det viktigaste. Men jag hade jätteont i magen hela kvällen och så...men det gick väl bra endå. Menmen, nu ska jag kila iväg till affär´n och köpa mig en flaska sirap sedan ska jag baka gott!
Kramar


Ja, Pippi

En jätte söt tjej som alltid kommenterar i bloggen här och skriver en massa söta kommentarer är Pippi. Och nu frågar hon efter tunnbröds receptet. Självklart får du den, tjejen. Den är verkligen smarrig. Hoppas du kommer att gilla den vilket jag tror att du kommer göra.

22 Portioner blir det av det här:

5 dl Mjölk
50 g Jäst
1 tsk Salt
2 tsk Stött kummin
3 1/2 dl Rågsikt
3 1/2 dl Kornmjöl
3 dl Vetemjöl

1. Sätt ugnen på 250 C. Värm mjölken till 37 C. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av mjölken. Tillsätt resten av av mjölken, salt, ev. kummin och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg som inte behöver jäsa.

2. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma en rulle. Skär den i 22 bitar och forma dem till runda bullar. Täck dem med bakduk.

3. Sätt in en plåt i ugnen att bli het. Mjöla bakbordet väl, gärna med kornmjöl. Tag en bulle i taget och kavla ut den utan att knåda först. Använd först rundkavel eller slät kavel och gör en tunn rund kaka. Kavla sedan med kruskavel tills kakan är väl naggad. Lägg kakorna två och två på het plåt. Grädda dem efter hand mitt i ugnen 4-5 min, passa noga så att det inte blir bränt.

4. Låt kakorna svalna på galler utan bakduk. Förvara dem i burk.

Nu ska jag på min kära toalett och släppa 3 små fiser, borsta tänderna, sända ett SMS till Gloria och fråga om vi kan ut på fika eller lunch imorgon och sedan lägga mig.

Dröm fina drömmar, kram.


Bakat

Idag har jag bakat tunnbröd, jättegott va?.. Enkelt och gott. Med en kopp kaffe/te (båda funkar) och smör, kaviar, kokt ägg och som efterrätt frukt .



Hejhej ♥

Kvällens mat



Soppa och en macka med ost, gurka och gul paprika på!

En favorit


Promenad med Astrid

Hej igen, jag och Astrid har precis diskat, städat och dammsugit hela huset. Nu är det rent och fräscht, vi hade tänkt baka något men vi tror nog att vi tar färdiga kakor som finns i skåpet istället. Vi ska snart ut på promenad med Vicky (hunden) men först ska jag äta klart min sirapflaska. Fick jätteont i magen tack vare Kalventrecoten massa gaser och så usch, men jag måste säga att den var riktigt smarrig och lyckad den här gången. Annars brukar jag laga den på ett dåligt sätt så att den blir kladdeli-kladd. 

Nu sitter Astrid här bredvid och tjatar på att jag någongång ska upp från databordet och iväg på en frisk promenad! Vi ses lite senare.


En hemmamysig torsdag

Hej på er kära ni.
Idag är jag hemma med Astrid, mamma och pappa är och jobbar så det är bara vi två här hemma just nu. Vi visste inte riktigt vad vi skulle laga, så vi gick ner till Konsum och köpte hem lite saker för att kunna laga dagens rätt: Kalventrecote med guacamole. Smakar kanon! Jag tycker att det är kul att laga mat, och ännu roligare när det är snabbt, enkelt och gott.

Nu ska jag på toaletten har lite magont, efter det ska vi sätta oss och mumsa i oss av dethär:


Mums det kurrar i magen.

p.s har funderat lite på att ni ska få ställa vilka frågor som helst till mig lite senare, men jag kommer att förklara hur jag vill ha det senare, i nästa inlägg eller så. Så kika in hit lite då och då.
Puss


RSS 2.0